top of page
FF007819WEB.png

Evi

Opvoedster - dierenliefhebster

Ik ben Evi, geboren op 26 maart 1997. Een bezige bij, zot geval maar voornamelijk sinds kinds af aan al gepassioneerd door dieren. Sinds mijn jonge kinderjaren rijd ik paard maar ben ik ook dagdagelijks met andere dieren bezig. Ik heb inmiddels bijna 15 jaar ervaring als begeleiding op (pony)kampen die ik zelf (mee) organiseerde.

Wat begon met twee konijnen is uitgegroeid tot een kleinschalige kinder- en zorgboerderij. Inmiddels wonen hier een heleboel dieren die deel van mijn team geworden zijn. Een beetje een uit de hand gelopen hobby waar zo nu en dan weer wat extra dieren bijkomen (haha). Mijn dieren vormen een deel van het gezin wat Hoefjes en pootjes misschien anders maakt dan andere kinderboerderijen. Hier worden geen dieren vervangen die niet meer dienen of niet geschikt zijn binnen het project. Elk dier heeft zijn verhaal en specifieke aanpak. Kinderen leren zich aanpassen aan de noden van de dieren en niet andersom.

Ik ben afgestudeerd in de richting orthopedagogie. Bij mijn eindwerk lag de focus op "invloed van dieren op mensen met een mentale beperking". Mijn pony's en geitjes zijn dan ook getraind op het meegaan naar rusthuizen en andere voorzieningen (ze gaan zelfs de lift in!). Ik startte mijn carrière op de zorgboerderij van Zevenbergen waarna ik 2,5 jaar binnen bijzondere jeugdzorg werkte. Eind 2021 maakte ik de omschakeling naar thuisbegeleiding. Binnen BJZ probeerde ik de dieren zo veel als mogelijk in te schakelen. Zij bieden een vorm van rust en zetten heel wat factoren in gang.

In september '20 startte ik de BLAD-opleiding in Gent. Deze opleiding richt zich op het "begeleidend werken met assistentie van dieren". 

Na stopzetting van onze ponykampen en een te groot gemis ben ik op 1 maart 2020 met mijn eigen bedrijfje "Hoefjes en pootjes" gestart. De naam komt van de zovele hoeven en pootjes die hier rondlopen (en het zijn er nogal veel!). In al mijn begeleidingen probeer ik mij vooral te focussen op ontspanning. Niets moet, alles mag. De hedendaagse maatschappij is heel gehaast en prestatiegericht. Iedereen die hier komt mag gewoon genieten, zichzelf zijn en zijn eigen noden aangeven.

Groetjes, Hoefjes & pootjes

Evi & co

bottom of page